Offerte aanvragen

  • Adresgegevens

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Barn

Een wand met karakter!

Panelwood Barn

U kent ze wel, de oude houten schuren in Duitsland, Oostenrijk en Italië? Het hout van deze schuren wordt door de jaren heen alsmaar mooier! De planken zijn verweerd door de wind en regen, de natuur heeft zijn sporen achtergelaten. Zonde om niks met deze planken te doen! Een kans dus om deze planken te gebruiken voor het creëren van karakter in uw huis.   CBW logo

Verwerking Barn series

Wanneer het hout van de schuren afkomt worden de planken grondig schoongemaakt en vervolgens gesorteerd op dikte en kleur. Ook het drogingsproces kan starten. Wanneer de planken volledig teruggedroogd zijn worden de planken geborsteld om hun oude look te benadrukken.

Eigenschappen Barn series

De leeftijd van het hout wat van de schuren afkomt varieert tussen de 30 tot 120 jaar. De planken worden tijdens het verwerken gesorteerd en gezaagd op lengte. De lengte van de planken in de barn series ligt dan ook rond de 120 cm. De breedte van de planken is uiteenlopend en ligt tussen de 6 en 16 cm. Ook de dikte van de planken verschilt. De planken kunnen 8 tot 18 mm dik zijn.