100% Nederlands fabrikaat

Onze eiken houten vloeren worden vervaardigd uit eiken afkomstig uit Europa. Het land waar het eiken vandaan komt verschilt. Veelal komt ons eiken uit Frankrijk, zuid-Duitsland, en oost-Europa. Ruwe bomen worden in onze schaverij in Nederland gezaagd tot ruwe planken. De weg van de ruwe plank wordt vervolgens bepaald door het soort plank waar je voor kiest.

Neem contact op

Maak je keuze

Soort plank

Massieve houten vloeren

Ga je voor een massieve houten vloer? Dan blijft de vloer uit volledig massief eiken hout bestaan. Ruwe massieve planken worden 4-zijdig geschaafd en vervolgens wordt er een veer- en groef verbinding aan de planken gemaakt. De extreem grootte noesten worden met de hand gestopt en de planken gaan door de ‘kopper’. Deze machine zaagt de planken op de juiste lengte en zorgt voor de verbinding aan de kopse kant. 

Multiplanken

Om tot een multiplank te komen worden de ruwe planken 4-zijdig geschaafd en vervolgens opgesplitst in toplagen. Deze toplaag kan gemaakt worden in verschillende diktes en wordt d.m.v. koude verlijming verlijmd op een multiplex onderlaag. Na het verlijmen van de toplaag gaat de plank de schaafbank in, hier wordt een veer- en groef verbinding aan de plank gemaakt. Vanuit de schaafbank worden de grote noesten met de hand gestopt en gaan de planken door naar de ‘kopper’ welke zorgt voor een verbinding aan de kopse kanten van de plank.

Heb je gekozen om een bewerking toe te voegen aan je vloer? Deze bewerking wordt achteraf toegepast en is zowel voor een massieve- als multiplank gelijk!

#

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0