Geschikt op vloerverwarming

Heb je vloerverwarming en ben je op zoek naar een mooie houten vloer? Dat kan! Wij zijn aangesloten bij ‘parket op vloerverwarming’ zo ben je er zeker van de juiste kennis voor jouw warme houten vloer!

De meeste parket-en houtsoorten gaan prima samen met de meest voorkomende soorten vloerverwarming. Hout is een natuurproduct. Dat maakt dat houten vloeren ook zo populair zijn. Geen enkel stukje hout is hetzelfde. Dus elke vloer is uniek!
Een houten vloer die op de juiste manier is gelegd en onderhouden gaat een mensenleven lang mee. Ook op vloerverwarming. Het is wel heel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke aandachtspunten en richtlijnen:

1: Zorg dat de luchtvochtigheid in huis altijd tussen de 45 en 65% is.
2: Kies een ‘stabiele’ houtsoort. Dit zijn bijvoorbeeld Eiken, Bamboe, Padoek, Merbau, Afzelia, Teak, Panga Panga, Wengé, Kambala of Afrormosia.
3: De houtsoort (dikte, breedte, opbouw) moet geschikt zijn voor vloerverwarming. Stelregel is: hoe dunner hoe rendabeler.
4: De houten vloer wordt vast verlijmd of bij sommige parketsoorten zwevend – wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
5: De vloerverwarming heeft een maximale watertemperatuur van 45 graden (de bovenzijde van het parket mag maximaal 26 graden worden) en een minimale watertemperatuur van 18 graden bij vloerkoeling.
6: Laat de vloerverwarming continu aan staan op 20-21 graden. Dit is niet alleen beter voor de vloer maar is ook zuiniger en comfortabeler.
7: Voer ten alle tijden het voorgeschreven opstookprotocol uit! Word je in twijfel gebracht door bijvoorbeeld de installateur of aannemer? Vraag het altijd nog even bij ons na!

Wij geven je graag persoonlijk advies, toegespitst op jouw woonsituatie. We laten je de ontelbare kleuren, patronen en mogelijkheden zien en we geven je goede voorlichting en een doordacht advies over parket op vloerverwarming. Wil je meer lezen over de mogelijkheden van parket en vloerverwarming? Ga dan naar het onafhankelijke platform www.vloerverwarmingenparket.nl en lees er alles over.

#
#

OPSTOOKPROTOCOLLEN

Voordat je vloer gelegd kan worden dien je een opstart of opstookprotocol uit te voeren. Deze protocollen gelden niet alleen wanneer je een houten vloer op vloerverwarming legt, maar ook bij PVC- en laminaat vloeren. Heb je een nieuwe afwerkvloer waar vloerverwarming in verwerkt is? Dan dien je het opstookprotocol te volgen. Is de vloerverwarming gefreesd in een bestaande betonvloer? Dan volstaat vaak het opstartprotocol. Twijfel je welk protocol je dient te volgen? Vraag het ons gerust!

OPSTOOKPROTOCOL VLOERVERWARMING 2022

OPSTOOKPROTOCOL LAGE TEMPERATUUR VLOERVERWARMING 2023

OPSTARTPROTOCOL VLOERVERWARMING 2022

 

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0