Multiplanken

Multiplanken worden ook wel duoplank, combiplank, twinplank, cattlevloer of in-between plank genoemd. In het algemeen hebben we het hier over een plank die bestaat uit 2 delen. De massief eiken toplaag wordt onder hoge druk verlijmd op een onderplaat van multiplex, nadat de lijm in het vloerdeel voldoende droog is wordt hij geschaafd en wordt er een veer en groef gefreesd. Het vloerdeel kan worden voorzien van een v groef of kan met een rechte kant afgewerkt zijn. Het voordeel van deze 'opgebouwde' plank is dat hij uitermate geschikt is om te leggen op vloerverwarming!

Resultaat 1–12 van de 106 resultaten wordt getoond

STABIELE MULTIPLEX LAGEN VOOR BREDE VLOEREN

Wat is een multiplank? De multiplank, oftewel de duoplank of combiplank is een samengestelde houten vloer welke bestaat uit een toplaag van massief hout en een onderlaag van multiplex. Dit vormt samen een uiterst stabiel product waarbij ‘werken’ nagenoeg uitgesloten is.

 

WANNEER KIES JE EEN MULTIPLANK?

De multiplank is geschikt voor vele toepassingen. Denk hierbij aan eiken vloeren in brede kamers en houten vloeren die zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Wil je wel de uitstraling van een massieve vloer, maar niet de nadelen dan kies je voor een multiplank.

EN DE LEVENSDUUR DAN?

De levensduur van de dikste uitvoering met 5 mm. toplaag is groter dan van een massief houten vloer. Een toplaag van 3 mm. is 2 x te schuren dus ligt al gauw 20 jaar. En een 4 mm. toplaag zo’n 30 jaar.
Alles even op een rij:

  • Bijna geen krimp of uitzetten
  • Ideaal voor de doe het zelver
  • Perfect op vloerverwarming
  • Direct verlijmbaar op afwerkvloer
  • Zelfde uitstraling als een massieve plankenvloer
Lees meer

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0