Hoe verf ik een houten vloer?

Uw versleten houten vloer weer een nieuwe look geven kan uitstekend door hem een verflaag te geven. Echter dient u wel goed te weten wat u doet, alvorens u besluit uw houten vloer te gaan verven. Hanteer daarom de volgende stappen bij het verven van uw houten vloer.

  • 1. Ontvetten
  • 2. Schuren
  • 3. Grondverf
  • 4. Verven met de geschikte verf

Stap 1: ontvetten

Ook al dweilt u de vloer regelmatig, er zal altijd een vettige laag op de vloer achterblijven. Het is daarom van belang uw vloer eerst goed te ontvetten alvorens u de vloer gaat schuren. Ontvet de vloer altijd voor het schuren, wanneer u dit niet doet zal het vet in de vloer geschuurd worden.

Stap 2: schuren

Vervolgens is het van belang de vloer goed te schuren. Doe dit in eerste instantie met een vrij grove korrel, bijvoorbeeld 160. Hierna kunt u eventueel nog overgaan op een fijner schuurpapier. U kunt dit natuurlijk met de hand doen, het is echter aan te raden om hiervoor een schuurmachine te huren.

Stap 3: de grondverf

Voor een goed kleurbehoud is het verstandig om de vloer allereerst in de grondverf te zetten. Kies hierbij een grondverf die past bij de kleur lak of verf. Wordt het een donkere vloer? Gebruik dan bij voorkeur een grijze grondverf. Bij een lichte vloer is een witte grondverf beter. Het is verstandig om advies over de grondverf te vragen bij de verfspeciaalzaak, zij kunnen u adviseren over welke grondverf er het beste bij uw kleur en houten vloer past.

Stap 4: een geschikte verf kiezen

Voor het verven van uw vloer kunt u gebruik maken van verschillende soorten verf. Echter raden wij het aan om naar de verfspeciaalzaak te gaan bij u in de buurt en aan te geven dat u uw houten vloer wilt verven. Zij kunnen u advies geven over welke verf het meest geschikt zou zijn voor uw houten vloer!

Let op! Volg altijd de regels van de fabrikant van de verf, zo krijgt u het beste resultaat!

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0