Onze showroom is momenteel gesloten i.v.m. de geldende coronamaatregelen. Plan alvast een afspraak in om de showroom te bezoeken na 14 januari 2022.

Offerte aanvragen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Adresgegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Grenen planken

Grenen planken

Hoge kwaliteit en aangepast zoals u wenst

De grenen planken van Plankenland worden vervaardigd uit een hoge kwaliteit dennen. Het hout van de grove den wordt ook wel grenen genoemd. Grenen is een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Plankenland grenen vloeren worden geleverd in Frans grenen.   Meer informatie? Bel 038-4600251 of mail met info@plankenland.nl. CBW logo

De grenen planken van Plankenland worden vervaardigd uit een hoge kwaliteit dennen. Het hout van de grove den wordt ook wel grenen genoemd. Grenen is een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Plankenland grenen vloeren worden geleverd in:

Frans Grenen

De kleur van het kernhout varieert van lichtrood tot roodachtig bruin en steekt scherp af tegen het vrij brede spint dat witachtig tot lichtgeel van kleur kan zijn. Op de langsvlakken kunnen opvallende donkerbruine strepen voorkomen. Deze worden veroorzaakt door het zeer hoge harsgehalte dat plaatselijk in het weefsel aanwezig is ten gevolge van het tappen. In Frankrijk wordt onderscheid gemaakt tussen “getapt” hout, dat zwaarder, donkerder en harsrijker is, en niet-getapt hout, dat sterk op inlands grenen lijkt.

Behandeling van grenen planken

De grenen planken kunt u op verschillende manieren behandelen:

  • Kleurolieën
  • Beitsen
  • Logen
  • Schilderen

Op deze manier kunt u uw grenen planken de uitstraling geven die u zelf wenst, en die het best bij uw interieur aansluit. De planken kunnen ook zodanig worden behandeld dat ze een verouderde look krijgen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de hoge kwaliteit en het grote assortiment? Kom dan naar onze showroom in Zwolle, centraal gelegen in het land.
Plankenland levert uw grenen planken van Amsterdam tot Deventer en van Arnhem tot Utrecht en natuurlijk ook in Apeldoorn, Enschede, Groningen of Heerenveen.

Meer informatie? Bel 038-4600251 of mail met info@plankenland.nl.