Leggen

De vier meest voorkomende legmethodes voor het plaatsen van onze houten vloeren zijn:

Zwevend

De meest voorkomende vorm om een houten vloer te leggen is het zwevend leggen. Een vloer wordt vaak zwevend gelegd omdat dit de meest goedkope vorm van leggen is of er rekening gehouden moet worden met geluidsnormeringen.
Het zwevend leggen van een houten vloer kan alleen als het een multiplank betreft en er gewerkt wordt met de juiste ondervloer. De vloerdelen kunnen hierbij op twee manieren gelegd worden;

1. Onderling verlijmd in de veer- en groef.
2. Los gelegd en op de lange kant opgesloten met spanveren.

Geschikt voor appartementen
Een zwevende houten vloer kan met behulp van een speciale ondervloer een geluidsreductie van 10 dB halen. LET OP! Dit is wel alleen mogelijk in combinatie met een betonvloer. Indien het appartement een houten werkvloer heeft is het noodzakelijk om door een aannemer een ‘Fermacell’ vloer te laten plaatsen.

#
#

Verlijmen

Bij het verlijmen van een houten vloer (multiplank) wordt deze rechtstreeks verlijmd op de afwerkvloer zonder tussenkomst van een ondervloer.
Het voordeel van deze manier van leggen is dat de vloerdelen nauwelijks kunnen werken. Daarbij zal je amper storende geluiden in de ruimte hebben zoals bijvoorbeeld loop- of kraakgeluiden.
Wanneer er vloerverwarming aanwezig is in de betonvloer wordt er vaak gekozen voor het rechtstreeks verlijmen van de houten vloer. Dit zodat de houten vloer rechtstreeks in contact staat en de warmte overdracht daardoor optimaal is.

Verlijmen op spaanplaat/mozaïek

Heb je gekozen voor een massieve houten vloer? Of een tapis vloer? Deze moeten altijd verlijmd en vernageld worden op een spaanplaat of eiken mozaïek ondervloer.
Allereerst wordt de ondervloer (spaanplaat of mozaiek) verlijmd en/of vernageld op de werkvloer. Op deze laag worden de houten vloerdelen verlijmd en vastgetackerd met krammen. Het voordeel van deze manier van leggen is dat de houten vloer nauwelijks werkt en er veel mogelijkheden zijn m.b.t. patronen.

#
#

Door het hele land

De houten vloeren leggers van Plankenland Vloeren & Zo leggen hun houten vloeren door het hele land. De heren zijn zeer bedreven in het zwevend leggen van multiplank vloerdelen, ook draaien zij hun hand niet om als er een houten vloer vast verlijmd moet worden. Er zijn er ook een paar die je met een stapel tapis stroken een herenhuis instuurt en een week later is van dat bosje ruwhout een prachtige visgraatvloer met band, bies en sluitrand gemaakt.

Vakmensen

Geen wonder dat houten vloeren liefhebbers uit Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Enschede, Eindhoven en Zwolle deze vakmannen van Plankenland Vloeren & Zo met open armen ontvangen en hun graag zien vertrekken zodat ze na voldoende droogtijd de kamer weer in kunnen richten en kunnen gaan genieten van hun nieuwe droomvloer!

#
#

Legprijzen

Doordat onze vakmannen landelijk werken kunnen wij jouw houten vloer leggen tegen zeer concurrerende prijzen. Bij het leggen van jouw houten vloer kom je dus niet voor verassingen te staan. Voorafgaand het leggen van jouw houten vloer komen we áltijd een ondervloercontrole uitvoeren. Tijdens deze ondervloercontrole wordt het exacte aantal m² ingemeten en worden eventuele bijzonderheden besproken. Naar aanleiding van deze ondervloercontrole wordt de factuur opgemaakt, zo betaal je ook echt voor het aantal m² houten vloer dat daadwerkelijk gelegd wordt.

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0