Windesheim

Huisgemaakte eiken multiplank in Windesheim

Onze huisgemaakte houten vloeren kun je geheel naar eigen wens samen stellen. Zo deed ook dit gezin voor hun twee onder één kapwoning in Windesheim, net onder de rook van Zwolle richting Deventer.

1. SORTERING; Een sfeervol interieur, een echte eigen stijl.. Qua sortering past de Rustiek ABC daar pérfect bij! Deze sortering bevat open noesten tot 90 mm. In deze sortering kunnen ook spinthout, hartstrepen en kopscheuren aanwezig zijn. Deze aspecten zorgen voor een levendige, natuurlijke eiken houten vloer.

2. BEWERKING; Om de vloer niet al te glad en netjes te laten zijn werd er gekozen voor een geschaafde plank in tegenstelling tot de geschuurde variant. Daarnaast koos de klant ervoor om de vloer te roken. Wanneer je de vloer rookt krijgt deze een wat grauw, grijs achtige ondertoon. Het zorgt ervoor dat het ‘gele’ van het eiken wat minder wordt. Ook is deze vloer verouderd, de planken gaan in een trommel met pyramide vormige steentjes. Deze steentjes zorgen ervoor dat de zijkanten van de planken beschadigen en dat er deukjes en butsjes aan het oppervlakte van de plank komen. Verouderen zorgt ervoor dat de vloer een oude look krijgt, alsof deze al jaren in de woning ligt!

3. FORMAAT; Een stoere houten vloer was de wens. Voor het formaat is dan ook gekozen voor extra brede planken van 28 cm breed in een standaard dikte van 12+4 mm dik. Een 4 mm eiken toplaag verlijmd op een berkenmultiplex onderlaag van 12 mm dik.

4. AFWERKING; Een lichte vloer.. De vloer is onbehandeld gelegd en vervolgens ter plekke afgewerkt door middel van een licht witte olie. In combinatie met het roken zorgt dit voor een natuurlijke, zachte, warme kleur die niet te geel oogt.

5. LEGWIJZE; De vloer is rechtstreeks verlijmd door middel van een elastische lijm op de afwerkvloer. Wist je dat een vast verlijmde vloer het minste loopgeluid geeft? Heel handig dus als je spelende kinderen hebt!

Afspraak maken Alle projecten

inspiratie opdoen?

Bekijk het eindresultaat

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0