Kampen

Huisgemaakte multiplank 26 cm breed

Onze huisgemaakte houten vloeren kun je geheel naar eigen wens samen stellen. Zo deed ook dit gezin voor hun nieuwbouwwoning in Kampen.

1. SORTERING; Het gezin had een modern interieur voor ogen maar wilde ook graag wat warmte toe voegen door de houten vloer. Qua sortering kozen zij dan ook voor de Rustiek AB. Deze sortering bevat open noesten tot 50 mm. Daarnaast zijn de kleurverschillen tussen de planken niet erg groot en zorgt het voor een rustig geheel, maar heeft het wel de natuurlijk uitstraling die je van een échte houten vloer verwacht!

2. BEWERKING; Om de vloer niet al te glad en netjes te laten zijn werd er gekozen voor een geschaafde plank in tegenstelling tot de geschuurde variant. Daarnaast koos de klant ervoor om de vloer te roken. Wanneer je de vloer rookt krijgt deze een wat grauw, grijs achtige ondertoon. Het zorgt ervoor dat het ‘gele’ van het eiken wat minder wordt.

3. FORMAAT; Een ietwat strakke, maar stoere houten vloer was de wens. Voor het formaat is dan ook gekozen voor extra brede planken van 26 cm breed in een standaard dikte van 12+4 mm dik. Een 4 mm eiken toplaag verlijmd op een berkenmultiplex onderlaag van 12 mm dik.

4. AFWERKING; Een lichte vloer.. De vloer is onbehandeld gelegd en vervolgens ter plekke afgewerkt door middel van een witte olie. In combinatie met het roken zorgt dit voor een natuurlijke, zachte, warme kleur die niet te geel oogt.

5. LEGWIJZE; In nieuwbouwwoningen vind je tegenwoordig vrijwel altijd vloerverwarming, zo ook in deze woning. De vloer is rechtstreeks verlijmd door middel van een elastische lijm op de afwerkvloer. Deze manier van leggen zorgt ervoor dat de houten vloer in direct contact staat met de warmtebron en er verder geen luchtlaag meer verwarmd hoeft te worden, een optimale situatie voor het rendement van je vloerverwarming!

Afspraak maken Alle projecten

inspiratie opdoen?

Bekijk het eindresultaat

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0