Welke houten vloer is geschikt voor in de badkamer?

Een badkamer met een houten vloer en tropische planten: een warme badkamer is een lust voor het oog. Maar een houten vloer in zo’n vochtige ruimte, kan dat eigenlijk wel? Het antwoord is ja, maar…

Geen massief hout

Het gebruik van massief hout voor uw badkamervloer wordt sterk afgeraden. Een massieve vloer kan een sterke werking hebben, door de temperatuurverschillen in de badkamer zal de werking van de vloer alleen maar erger worden. De kans op krimpen en uitzetten van de vloer is dan ook erg groot.

Wat is dan de beste houten vloer?

Massief hout wordt dus afgeraden in de badkamer, maar wat is dan wel geschikt? Een multiplank is een goede optie! Deze multiplanken zijn naar wens af te werken met een olie, lak of eventueel verf. Het is echter wel van belang, dat de vloer niet direct nat wordt. Leg bijvoorbeeld een handdoek op de vloer bij de opening van de douchecel. Daarnaast is het goed om de luchtvochtigheid in de ruimte zo constant mogelijk te houden, ventileer de ruimte dan ook goed na het douchen.

Wilt u echt voor safe gaan?

Ga dan voor onze watervaste Rigid PVC vloeren. Deze vloeren zijn geschikt om in natte ruimtes te leggen en zien er daarnaast ook nog eens natuurgetrouw uit. Onze PVC vloeren zijn er in verschillende dessins, van hout tot aan tegels.

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0