Welke ondervloer gebruik ik bij een houten vloer?

Wanneer u een nieuwe houten vloer gaat leggen, is het van belang om de juiste ondervloer hiervoor te kiezen. Ondervloeren zorgen voor zowel warmte- als geluidsisolatie en werken eventuele oneffenheden in de ondergrond weg.

Houten vloeren hebben we bij Plankenland Vloeren & Zo in twee verschillende uitvoeringen; massieve houten vloeren en multiplanken. In dit geval gaan we uit van de multiplanken.

Welke ondervloer aanbevolen wordt, is afhankelijk van de draagvloer van de ruimte waarin de vloer gelegd wordt. Ook is het van belang of de draagvloer vloerverwarming bevat of dat het eventueel een appartement betreft.

Ondervloeren voor een houten draagvloer

Wanneer de te leggen ruimte een houten draagvloer bevat wordt de vloer vaak gelegd op groene plaatjes. Deze plaatjes zijn 4 of 7 mm dik en gemaakt van geperste houtvezels.
In bijzondere gevallen kan ervoor gekozen worden om hiervan af te werken, dit kan bijvoorbeeld wanneer er een geluidsreductienorm van 10dB moet worden behaald. In dat geval moet er een ondervloer worden gelegd waarbij een certificaat zit dat de 10dB geluidsreductienorm ook daadwerkelijk behaald wordt. Één van die ondervloeren is bijvoorbeeld de soundkiller.

Ondervloeren voor een betonnen zandcementvloer

Bevat de te leggen ruimte een zandcementvloer? Dan kun je er voor kiezen om je vloer vast te verlijmen op de zandcementvloer, hier leg je dan verder geen ondervloer tussen.
De vloer kan ook ‘zwevend’ gelegd worden, dan wordt er bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van een standaard ondervloer, de alufoam. Deze ondervloer is 2 mm dik en gemaakt van PE-foam. Wil je toch gaan voor meer geluidsreductie? Dan kun je ook gebruik maken van een rubberen ondervloer. Deze ondervloer is 3 mm dik en gemaakt van rubber, hierdoor wordt het loopgeluid gereduceerd.

Let op! Bevat uw afwerkvloer vloerverwarming? Dan dient u voor een juiste warmtegeleiding de vloer rechtstreeks te verlijmen op de afwerkvloer of de vloer ‘zwevend’ te leggen met een speciale Heat-Foil. Deze folie is speciaal gemaakt voor het leggen van houten vloeren op vloerverwarming is 1,2 mm dik en gemaakt uit PE-schuim.

Let op! Moet de vloer gelegd worden in een appartement? Bij wet is het bepaald dat een ondervloer in een appartement een geluidsreductie norm moet hebben van 10dB. Welke ondervloer dit precies moet zijn hangt af van de vloer die er op gelegd wordt.

Bent u benieuwd welke ondervloer het beste bij jouw situatie past? Wij, van Plankenland Vloeren & Zo geven u graag passend advies.

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0