Zwevend leggen

De meest voorkomende vorm om een houten vloer te leggen is het zwevend leggen. Een vloer wordt vaak zwevend gelegd omdat dit de meest goedkope vorm van leggen is of er rekening gehouden moet worden met geluidsnormeringen.

Zwevend leggen van een houten vloer ( lamel of multiplank )

De vloerdelen kunnen hierbij op 2 manieren gelegd worden :

  1. Onderling verlijmd in veer en groef
  2. Los gelegd en opgesloten met spanveren

Zwevend leggen van een PVC klikvloer

De PLNKNLND rigid core is de PVC vloer om zwevend te leggen, door de kurken onderlaag is in de meeste gevallen geen eens een ondervloer noodzakelijk.

Zwevend leggen op een laminaat vloer

Ook onze laminaatvloerdelen zijn echt een product om zwevend te leggen. Door de gepatenteerde clik verbinding ligt je vloer vast en zeker.

Geschikt voor appartementen

Een zwevende houten vloer kan met behulp van een speciale ondervloer een geluidsreductie van 10 decibel halen, welke geschikt is voor appartementen. Ook wanneer de houten vloer verhuisbaar moet zijn, moet de houten vloer zwevend gelegd worden. Een zwevende eiken vloer kan worden gelegd in bestaande en nieuwbouwwoningen. Ook onze verouderde houten vloeren kunnen natuurlijk zwevend gelegd worden evenals de verouderde multiplanken .

Bij zwevend leggen wordt er eerst een dampdichte PE folie geplaatst. Hierop wordt een geschikte ondervloer gelegd. De houten vloerdelen worden daarna los op deze ondervloer gelegd en de kopse naden worden verlijmd met houtlijm. Tussen muur en vloer worden daarna zogenaamde parketveren geplaatst. Deze veren zijn gemaakt van staal en vangen het uiteenlopen van de vloerdelen op.

Alles op een rij:

  • Lage aanschafprijs
  • Vloer is verhuisbaar
  • Goed door doe het zelver te leggen

Copyright © 2024 - www.plankenland.nl · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0